Activitats Globals

Jaume I

Activitats globals

Des de l’escola també participem en activitats que ens proposen des de diferents entitats escolars i culturals i així, poder posar el nostre gra de sorra. Les activitats que veieu a continuació estan integrades en el nostre treball diari i aporten una riquesa educativa i vivencial que a més a més ens fa gaudir a tota la comunitat educativa.

CANTÀNIA

Una activitat musical que realitzen els nens i nenes de 5è de l’escola el mes de Maig. Es tracta d’una peça musical que preparen al llarg de les sessions del curs. Aquesta activitat també la realitzen altres escoles i l’objectiu és que es converteixi en una vivència musical col·lectiva a l’Auditori de Barcelona. Acaba esdevenint una experiència molt gratificant tant per als alumnes i mestres com per a les famílies, que poden accedir a veure l’espectacle.

DANSA ARA

És una activitat destinada als nens i nenes de segon de cicle Inicial. Vol promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants mitjançant la dansa contemporània. Després del treball d’aprenentatge d’un repertori de danses amb les mestres de l’escola, l’alumnat participa a una jornada de dansa en la qual és protagonista d’un gran espectacle de dansa contemporània al Palau Sant Jordi de Barcelona.

CURSES D’ORIENTACIÓ

L’escola, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, participa en aquesta activitat, l’objectiu de la qual és potenciar l’aprenentatge de les habilitats orientatives, mitjançant la participació, en una cursa d’orientació.

Després del treball teòric i pràctic a l’escola, els alumnes prenen part en una cursa d’orientació especialment pensada per a la seva edat, tot participant en grups de tres o quatre alumnes, per tal de fomentar el treball cooperatiu.

INTERCONTE

Interconte, un conte telemàtic és una activitat en la qual participa el cicle inicial amb altres escoles de la ciutat. Es pretén dinamitzar la utilització de les tecnologies de la informació, fomentar la coordinació entre escoles i, a través del contacte telemàtic, posar en contacte l’alumnat de diverses escoles per treballar la lectura i l’escriptura.

 

projecte-de-llengua

APRENEM A NEDAR

L’escola participa a la campanya Aprèn a nedar de l’Ajuntament de Barcelona. Els alumnes de 1r de primària van un cop per setmana a la piscina del centre municipal Holmes Place Europolis per aprendre a nedar.